Opinie: Trade for her

Samira schrijft regelmatig opinies op de website medium.com – dit keer over het belang van een Europees handelsbeleid dat rekening houdt met de economische positie van vrouwen. Lees de intro hieronder en klik voor het hele artikel op de link onderaan de pagina:

Vrouwen dragen slechts 37% bij aan de wereldeconomie. Deze cijfers van de Wereldbank geven een ongemakkelijke werkelijkheid weer. In een ideale wereld dragen vrouwen en mannen immers evenveel bij. Toch is dit niet het geval. De reden hiervoor heeft niets te maken met het talent of de werklust van vrouwen. Vrouwen zijn niet minder goed dan mannen. Het heeft alles te maken met de kansen die vrouwen krijgen. Van de mogelijkheden om naar school te gaan, tot de geschiktheid die zij hebben in de ogen van werkgevers. Over de hele breedte is het moeilijker voor vrouwen om vooroordelen te overwinnen en een kans te krijgen. De Wereldbankcijfers zijn slechts een eendimensionale weergave van dat probleem. De oplossing is veel complexer en bestrijkt vele, vele aspecten van onze wereld. We zijn er nog lang niet en iedereen moet op haar of zijn manier een deel van de oplossing zijn.

klik voor het hele artikel

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.