Persbericht: Europees Parlement pleit voor noodfonds voor overzeese gebieden

16/04/2020 – Persbericht D66
Europees Parlement pleit voor een noodfonds voor overzeese gebieden

 

Vandaag heeft het Europees Parlement een brede resolutie aangenomen over de Coronacrisis, met daarin bijzondere aandacht voor de Landen en Gebieden Overzee van de EU (LGO’s). Op initiatief van Europarlementariër Samira Rafaela (D66) en de Renew Europe-fractie  worden de Europese Commissie en de lidstaten opgeroepen een special noodfonds op te richten voor de LGO’s. Hiertoe behoren ook de zes eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

 

Rafaela roept de Europese Commissie op om de drempels voor dit fonds zo laag mogelijk te houden. Zo kan noodhulp snel worden ingezet, daar waar de nood het hoogst is. Veel besturen op deze eilanden zijn momenteel overbelast vanwege de huidige crisis. Er is dringend behoefte aan medisch apparatuur, beschermingsmiddelen en medicijnen. Bovendien slaat de armoede hard toe en ligt honger op de loer.

 

Samira Rafaela: “Het Europees Parlement heeft vandaag duidelijk gemaakt dat de Overzeese Gebieden onderdeel zijn van de Europese familie. De inwoners zijn EU-burgers. Juist in tijden van crisis moeten we voor elkaar klaar staan. Ik roep de Europese Commissie op om nu snel te handelen.”

 

Rafaela onderstreept de verbondenheid tussen Nederland en de landen en gebieden overzee in het koninkrijk:

 

“Nos ta un reino. We zijn één koninkrijk. Het is belangrijk om te beseffen dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Voor mij is het evident dat we vanuit Nederland ook omkijken naar de Caribische delen van ons koninkrijk. Daarom heb ik er als Nederlands Europarlementariër geen seconde over getwijfeld dat Europese hulp ook voor de eilanden opgetuigd moest worden. Het is nu aan Nederland en de Caribische delen van het koninkrijk om alles op alles te zetten voor dit fonds.” 

 

==

 

16/04/2020 – Komunikado di prensa D66
PARLAMENTU OROPEO TA APELÁ PA UN FONDO DI EMERGENSIA PA APOYÁ NOS PAISNAN HULANDES KARIBENSE

 

Awe, Parlamentu Oropeo (EP) a adoptá un resolushon amplio riba e krísis di COVID-19, ku un atenshon spesial pa e paisnan i teritorionan ultramar (LGO) den Union Oropeo (EU). Riba inisiativa di e europarlamentario Samira Rafaela (D66) i dje frakshon ‘Renew Europe’, ta pidi Komishon Oropeo (EC) i dje estadonan miembro di EU pa nan establesé un fondo spesial di emergensia pa e LGO-nan. Esaki tambe ta inkluí e seis islanan di e parti Karibense di Reino Hulandes.

 

Rafaela a pidi Komishon Oropeo (EC) pa nan mantené e drèmpel pa e fondo aki mas abou posibel. Dje forma ku e yudansa di emergensia por ta rápidamente desplegá kaminda e nesesidat ta mas amplio. Hopi gobièrnunan di e islanan aworakí ta yená i kargá ku e problemátika di e krísis aktual. Tin un nesesidat urgente pa aparatonan mediko, meterial di protekshon i remedi. Tambe e situashon di pobresa I hamber ta alarmante.

 

Samira Rafaela: “Parlamentu Oropeo a pone kla awe ku e teritorionan di LGO tambe ta parti di e famia Oropeo. E habitantenan tambe ta siudadano di Union Oropeo (EU). Pues nos mester prepará unu pa e otro tambe tin forsa, spesialmente den tempu di krísis. Mi ta pidi pa Komishon Oropeo aktua rápido riba e momentu!”.

 

Rafaela a suprayá e importansia i konekshon ku Hulanda tin ku nos islanan Hulandes Karibense.

 

“Nos ta un reino. Un reino, pues ta importante tuma nota ku nos tur ta den e mesun barku akí. P’ami ta opvio ku for di Hulanda tambe nos ta mira e parti Karibense komo parti di e Reino Hulandes. P’esei komo parlamentario Oropeo Hulandes mi no a duda ni un sekònde ku e yudansa Oropeo tambe mester bini pa e islanan Hulandes Karibense. Awor ta korespondé na Hulanda i e otro paisnan di Reino pa hasi tur loke ta posibel pa apliká na e fondo akí!

==

 

16/04/2020 – Press Release D66
European Parliament calls for an emergency fund for Overseas Countries and Territories of the EU

 

The European Parliament has adopted a comprehensive resolution regarding the COVID-19 response. Dutch MEP Samira Rafaela (D66/RENEW EUROPE) is pleased that a special provision has been made for the Overseas Countries & Territories of the EU (OCTs). On her initiative the RENEW EUROPE group championed an exceptional emergency fund for COVID19-stricken OCTs, including the Caribbean Island that are part of the Kingdom of the Netherlands.

 

Rafaela is calling on the European Commission to provide easy access to these funds. Emergency aid is time-sensitive and most OCTs do not have the capacity for intensive application processes, given the burden of the crisis response. There is an urgent need for medical equipment, protective equipment and medicines. Moreover, food insecurity rises along with poverty.

 

Samira Rafaela: “The European Parliament has voted in a way that show the Overseas Countries and Territories that they are part of the European Family. Their inhabitants are EU citizens. Especially in times of crisis, we must stand by each other’s side. I call on the European Commission to act swiftly.”

 

Rafaela emphasizes the bond between the Netherlands and the Caribbean islands within the Kingdom:

 

“Nos ta un reino. We are one kingdom. I want everyone to realise that we are in the same boat. For me, it goes without saying that the Netherlands looks after the Caribbean parts of our kingdom. That is why I, as a Dutch MEP, do not hesitate to call for European aid to the island. Now it is up to all government entities in the kingdom, to make sure that all the aid goes to where it is most needed.” 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.