Aan de vooravond van de Europese top over de nieuwe meerjarenbegroting en het herstelfonds heeft Samira Rafaela door middel van een brief, gericht aan minister-president Rutte en staatssecretaris Knops, aandacht gevraagd voor de situatie in de Caribische delen van het Koninkrijk der Nederlanden. Door de uitbraak van de Corona-crisis en het stilvallen van het toerisme hebben de zes Landen en Gebieden Overzee van het koninkrijk het zwaar te verduren. Deze eilanden maken deel uit van de Europese familie en de inwoners zijn Europese burgers die mogen stemmen in Europese verkiezingen. Juist nu hebben zij het recht om gehoord, vertegenwoordigd en ondersteund te worden. Daarom schreef Samira Rafaela deze brief aan de minister-president en de staatssecretaris. Want wanneer de premier van Nederland in de Europese Raad spreekt doet hij dat namens het gehele koninkrijk.

Klik hier om de brief naar minister-president Rutte en staatssecretaris Knops te lezen