Samira Rafaela geeft openingslezing Master Europees Recht Leiden

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” link_color=”” link_hover_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_blend_mode=”none” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Op 11 september gaf Samira Rafaela de openingslezing van de Master Europees Recht aan de Universiteit Leiden. In deze lezing vertelde ze de studenten over het eerste jaar als Lid van het Europees Parlement. Dat jaar kenmerkte zich door de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie en de uitbraak van de COVID-19 pandemie.

In de lezing stelde Samira dat de noodzaak van hervormingen van de Europese Unie door de uitbraak van COVID-19 duidelijker is geworden. Zo zijn meerjarenbegrotingen van zeven jaar gedateerd en niet geschikt om in te spelen op onvoorziene gebeurtenissen. Tegelijkertijd moeten we ons niet laten afleiden van andere dringende onderwerpen zoals klimaatverandering, institutioneel racism en de BlackLivesMatters beweging die daarop volgde.

“Dit zijn dringende zaken voor onze generatie. We moeten ons verenigen en snel handelen, we kunnen niet nog een parlementair mandaat van vijf jaar wachten. Dat is waarom het Europees Parlement de Commissie oproept om werk te maken van de Green Deal die vorig jaar is gepresenteerd. En om daarin te verzekeren dat de transitie naar een groenere economie sociaal rechtvaardig zal zijn.”

Samira Rafaela sloot af met de volgende opmerkingen:

  • Daag de macht uit: speak truth to power
  • Sta voor je waarden, die verdedigen zich niet zelf
  • Geniet van het academisch jaar”

Klik hier om de lezing te lezen en klik hier om het verslag van de Universiteit Leiden te lezen.

Auteursrechten foto: Universiteit Leiden

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.