Vandaag heeft de Europese Commissie het actieplan tegen racisme gelanceerd. Een belangrijk en niet te onderschatten signaal van deze Europese instelling.

Samira Rafaela:

“Ik ben trots op de inzet van onder andere de Anti-racisme en Diversiteit werkgroep en het Europees Parlement die zich hard hebben gemaakt voor bewustwording rondom structureel racisme in Europa. Soms is het vermoeiend om het continu te blijven herhalen, maar ik moet eerlijk toegeven dat de lancering van dit plan, mij meer hoop en iets meer geruststelling geeft. Het is nu tijd om door te pakken.

Lidstaten moeten hun verantwoordelijkheid dragen. Het maatschappelijk middenveld en lokale vertegenwoordigers moeten nauw betrokken worden. Maar onze eigen EU- instellingen moeten ook diverser en inclusiever worden. Allemaal zaken waar de Europese Commissie op gaat inzetten en nog veel meer.”

Lees hier het EU Anti-racism Action Plan