Op 9 november heeft Samira Rafaela vragen gesteld aan de Europese Commissie over de naderende Brexit. De afgelopen weken zijn er zowel optimistische als pessimistische berichten over de brexitonderhandelingen. De EU en het Verenigd Koninkrijk zijn in onderhandeling, maar het resultaat is nog onduidelijk. Komt er een akkoord over de visserij? Wat voor gemeenschappelijke regels gaan de EU en het Verenigd Koninkrijk naleven?

Deze grote onzekerheid maakt het voor bedrijven en het publiek moeilijk om zich voor te bereiden op een deal of een no deal-scenario. Daarom heeft Samira Rafaela gevraagd aan de Commissie over wat er nu al gebeurt op het gebied van voorlichting. Ook heeft ze gevraagd wat de Commissie gaat ondernemen om alle Europese burgers en bedrijven voor te lichten als er uiteindelijk een deal of no-deal is.