Samira houdt webinar over de EU richtlijn inzake de verbetering van de man-vrouwverhouding bij niet-uitvoerende bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=”” type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” first=”true” type=”1_1″][fusion_text]

Op 14 november 2012 presenteerde de Europese Commissie haar voorstel voor een richtlijn inzake de verbetering van de man-vrouwverhouding bij niet-uitvoerende bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen. In de EU worden namelijk maar 3 van de 10 posities door vrouwen bekleed en worden vrouwen nog steeds stelselmatig uitgesloten van topposities. Het Europees Parlement heeft sindsdien in verschillende resoluties aangedrongen op het rechttrekken van de aanzienlijke onbalans tussen vrouwen en mannen bij de economische besluitvorming op het hoogste niveau.

Niet alle EU lidstaten zijn het eens over de urgentie voor de 40% richtlijn. Door dat voorbehoud van een aantal landen, is er anno 2020 nog steeds geen akkoord bereikt. Het voorstel is sindsdien geblokkeerd in de Europese Raad. Helaas zit ook Nederland in de blokkerende minderheid: en daar moet verandering in komen!

Samira Rafaela organiseerde hiervoor een webinar dat onderdeel maakte van een campagne om aandacht te vragen voor meer vrouwen aan de top. De webinar werd op 18 november gehouden . Sprekers die aan de panel deelnamen waren: Dr. Neelie Kroes, EU Commissaris Helena Dalli, Päivi Jokinen (voorzitter European Women on Boards) en Anika Snel (WO=MEN), Angeles Garcia-Poveda (voorzitter Legrand).

U kunt hier de webinar terugkijken! https://re.livecasts.eu/live-hearing-on-the-eu-directive-for-more-gender-balance-on-boards

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.