Gisteravond deelde Samira haar kijk op de Brexit-onderhandelingen met BBC 2 Newsnight.

“We leven in moeilijke tijden. Veel lidstaten bevinden zich nog midden in de strijd tegen de verdere verspreiding van COVID-19 en bereiden zich voor op de economische nasleep die zal volgen. Het bereiken van een deal die goed is voor de economische toekomst van alle Europeanen moet daarom een ​​topprioriteit blijven. Ik denk dat de stap van gisteren positief is. We hebben een punt bereikt waarop, mogelijk, de technische besprekingen kunnen worden hervat. Het laat zien dat de EU en het VK kunnen samenwerken om de institutionele rechten van Europeanen te handhaven en tegelijkertijd de interne markt te beschermen.

Het is ook belangrijk dat wij als leden van het Europees Parlement de inhoud van de deal in handen krijgen. We moeten de deal kritisch kunnen bekijken en vragen kunnen beantwoorden die onze kiezers hebben en die willen weten wat ze kunnen verwachten. Als we eind dit jaar geen akkoord bereiken, kunnen het VK en de EU tarieven heffen op elkaars goederen. Dat is niet in het belang van beide partijen. We hebben duidelijkheid en perspectief nodig voor bedrijven, mobiele werknemers en eigenaren van kleine bedrijven in heel Europa. Bedrijven en burgers wachten op antwoorden.”