Samira nam op 16 december de International Award van Harper’s Bazaar in ontvangst. Opkomen voor onrecht op thema’s als veiligheid, vrede, internationale samenwerking en sociale gelijkheid deden er dit jaar meer dan ooit toe en Samira’s rol bleef daarbij niet onopgemerkt, zo stelt de jury van 12 van Harper’s Bazaar.

Onder de genomineerden waren onder andere, econoom Barbara Boomsma, mediamaker Fidan Ekiz en congresvrouw Alexandria Ocasio-Cortez. Fidan Ekiz werd uitgeroepen tot Woman of the Year.

Samira:

‘’Ik ben enorm vereerd en ik ervaar het als erkenning voor het werk dat ik tot nu toe heb verricht in het Europees Parlement voor iedereen in het koninkrijk en voor iedereen in Europa. Als politicus is het niet altijd makkelijk om het goed te doen en deze mooie waardering geeft mij enorm veel energie en overtuiging. Ik ben alle mensen die mij steunen heel dankbaar en iedereen die op mij heeft gestemd, ook vanuit het Caribisch deel van het koninkrijk! Nos ta un Reino!

Bekijk hier het hele persbericht:

https://www.harpersbazaar.com/nl/women-of-the-year/a34984853/woman-of-the-year-2020-samira-rafeala/

Foto: Isloo van Dijk