Na het EU-VK terugtrekkingsakkoord is duidelijk geworden dat het Verenigd Koninkrijk niet langer zal deelnemen aan het Erasmus-programma. De Britse regering en de Europese Unie konden het niet eens worden over de kosten van het Erasmus-lidmaatschap, waarna het Verenigd Koninkrijk heeft besloten niet langer deel te nemen. Voor duizenden Britse studenten betekent dit dat ze niet langer via het Erasmus-programma op uitwisseling kunnen naar één van de Europese lidstaten. Anderzijds kunnen ook EU-studenten niet langer gebruik maken van het Erasmus-programma om te studeren in het Verenigd Koninkrijk.

Een oneerlijke situatie gezien het feit dat de meeste Britse studenten van nu nog niet mochten stemmen over Brexit. Daarom vraagt Samira Rafaela aan de Europese Commissie hoe zij zich gaan inzetten om deze studenten tegemoet te komen.

De schriftelijke vragen vind je hier.