18 januari sprak Samira tijdens de plenaire vergadering over internationale handel en de noodzaak van goede handhaving van onze standaarden op het gebied van mensenrechten, milieu en arbeid.

Het Europees Parlement heeft al langer om meer mogelijkheden gevraagd. Uitbreiding van onze mogelijkheden geeft de EU meer middelen om handelsconflicten met derde landen op te lossen. Daarnaast kunnen we vrijhandelsovereenkomsten benutten om het klimaat te beschermen, en mensenrechten en goede arbeidsomstandigheden te garanderen.

Als de EU niet met goede middelen komt om onze standaarden te handhaven, is dat slecht voor onze eigen geloofwaardigheid. De Commissie moet daarom snel met een voorstel komen waarmee we beter kunnen handhaven. Dat kan mede bereikt worden als ze het Europees Parlement een actievere rol geven.

Bekijk hier de bijdrage van Samira: