Vandaag lanceert Renew Europe het position paper over gender en handel

Gender mainstreaming, oftewel het incorporeren van een genderdimensie in ons handelsbeleid is cruciaal. Wereldwijd hebben vrouwen een enorm potentieel om bij te dragen aan de samenleving en economie. Het handelsbeleid van de Europese Unie kan bijdragen aan het versterken van de positie van vrouwen waar ze nog niet hetzelfde potentieel kunnen bereiken in vergelijking met mannen. Dat is waarom Renew Europe het position paper over gender en handel lanceert.

Vrouwen hebben verschillende rollen in onze samenleving. Ze zijn ondernemers, werknemers en consumenten. Rekening houden met deze verschillende rollen in handelsbeleid, en het door een gender-lens bekijken van de mogelijkheden voor vrouwen leidt tot een inclusiever handelsbeleid en betere gender mainstreaming van EU beleid.

Klik hier om het position paper van Renew Europe te downloaden.