Samira Rafaela in het AD over de toekomst van Europa

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” link_color=”” link_hover_color=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_blend_mode=”none” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” hover_type=”none” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ last=”true” border_sizes_top=”0″ border_sizes_bottom=”0″ border_sizes_left=”0″ border_sizes_right=”0″ first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Samira Rafaela schreef een column in het AD over wat haar bezighield tijdens de afgelopen plenaire vergadering van het Europees Parlement: de toekomst van Europa. 

Naast stemmen voor Europarlementariërs, hebben EU-burgers in de praktijk niet altijd direct invloed in de bubbel van de Europese instellingen. Het besef dat de EU voor veel burgers een ver-van-hun-bed-show is, is inmiddels ook doorgedrongen in Brussel. Daarom is het idee ontstaan om de Conferentie over de toekomst van de EU te organiseren met als doel: alle EU-burgers te betrekken bij het debat over de toekomst van EU. Eerder deze maand was de lancering van het online platform waar iedere EU-burger ideeën kan delen over de toekomst en kan deelnemen aan de events. De Conferentie gaat uit van de gedachte dat burgerparticipatie een manier is om de inclusieve besluitvorming te garanderen.

Maar het zal me niets verbazen als u als lezer nog niet van dit initiatief heeft gehoord. Veel mensen weten niet dat dit gaat plaatsvinden, laat staan dat je mee kan doen. Het is maar de vraag of het de organisatie lukt om alle EU-burgers te bereiken. Met zes mannen en één vrouw aan het hoofd van de organisatie blijkt het realiseren van een evenwichtige man-vrouwverhouding, een brug te ver – laat staan het benoemen van personen met een migratieachtergrond of de jonge generatie. Juist nu het debat over representatie en diversiteit in de politiek steeds vaker wordt gevoerd, is dit beschamend.

De conferentie is uniek; nog nooit is er zo’n groot initiatief geweest om alle EU-burgers te verenigen en te betrekken bij het werkvan de Europese instellingen. Echter, de organisatie lijkt nu die boot ook te missen. De vraag blijft of het de organisatie lukt om alle gemeenschappen uit onze samenleving te bereiken, en men niet vist uit de Brussel-bubbel bestaande uit EU-goedgezinden.

Als volksvertegenwoordiger in het Europees Parlement roep ik de organisatie op om alle Eu-burgers te betrekken bij het debat over de toekomst van de EU. De Conferentie is de uitgelezen kans om nu eindelijk concrete ideeën van onze EU-burgers te horen en serieuze stappen te zetten om de EU te hervormen.

[/fusion_text][fusion_imageframe image_id=”1933|medium” max_width=”” sticky_max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align_medium=”none” align_small=”none” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility” sticky_display=”normal,sticky” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″]https://samirarafaela.eu/wp-content/uploads/2021/05/SamiraRafaela_AD-184×300.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.