Op 9 mei viert Samira Rafaela niet alleen de Dag van Europa, maar ook de aankondiging van Europe Direct Curaçao. Alle burgers op Curaçao zijn EU-burgers. Dit geldt ook voor burgers die op de andere eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk wonen. Ze hebben allemaal recht op gelijke toegang tot informatie. Dit is precies waar Europe Direct Curaçao aan kan bijdragen.

Samira Rafaela: “Ik hoor vaker vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk dat de EU ver weg voelt. Dat kan ik me ook goed voorstellen. Het ligt natuurlijk fysiek ver weg. Maar al sinds het begin van de Europese Unie werden de eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk onderdeel van de Europese samenwerking. Dat blijf ik daarom ook herhalen. Ik heb vanaf het begin gezegd: als ik in het Europees Parlement zit, dan praat ik namens het gehele Koninkrijk.”

Europe Direct Curaçao betrekt burgers op Curaçao en in de Caribische regio proactief bij de EU. Dat doen ze onder andere door een ‘walk in center’ in de Kamer van Koophandel van Curaçao, het informeren via social media en hun website, en het organiseren van evenementen voor burgers, ondernemers, en scholieren.

Bezoek de website hier: https://europedirectcuracao.com/