Lancering Friendship Group voor de belangen van alle Landen en Gebieden Overzee van de EU

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” link_color=”” link_hover_color=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_blend_mode=”none” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” hover_type=”none” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ last=”true” border_sizes_top=”0″ border_sizes_bottom=”0″ border_sizes_left=”0″ border_sizes_right=”0″ first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Vandaag lanceert Samira Rafaela samen met haar collega Stéphane Bijoux de Friendship Group voor de belangen van alle Landen en Gebieden Overzee van de EU.

Tijdens haar verkiezingscampagne heeft Samira zich hard gemaakt om de belangen van de Landen en Gebieden Overzee (LGOs) op Europees niveau te vertegenwoordigen. Toen ze werd verkozen als Europarlementariër heeft Samira zich hard gemaakt om een Friendship Group op te richten. Ze merkte al gauw op dat de LGOs vaak een blinde vlek zijn in de EU. Hier wil ze verandering in brengen. Om te beginnen met het creëren van structurele aandacht voor de LGOs door middel van deze Friendship Group.

De Europese Unie heeft 13 Landen en Gebieden Overzee (LGOs) die verspreid zijn over de hele wereld. Deze eilanden hebben speciale betrekkingen met een van de EU-lidstaten: Nederland, Denemarken of Frankrijk. Daarom zijn ze automatisch ook verbonden aan de EU.

Hemelsbreed zijn de LGOs ver verwijderd van het Europese continent. Toch zijn we allemaal verenigd in dezelfde Europese Unie. Alle burgers van de LGOs zijn dan ook EU-burgers. Voor Samira Rafaela persoonlijk is de relatie met de Nederlandse LGOs heel belangrijk. Zij moeten goed gerepresenteerd worden op Europees niveau.

Samen zetten Stéphane Bijoux en Samira Rafaela zich in om op Europees niveau de positie van de LGOs te versterken, en om de Europese programma’s onder de aandacht te brengen.

Om de relatie tussen de EU en de LGOs te verbeteren moeten we actief met de eilanden, autonome landen en bewoners in gesprek. We moeten luisteren naar hun zorgen wanneer ze de EU benaderen, eventuele obstakels wegnemen en de mogelijkheden die ze zien voor een sterkere relatie, goed benutten. Het is belangrijk om hier ook de jeugd te betrekken. Zij zijn de toekomst!

De lancering vindt plaats op dinsdag 29 juni van 15:00 tot 16:30 CET. Volg het evenement hier.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.