De staat Texas heeft een nieuwe wet ingevoerd die abortus verder inperkt. Abortus in Texas wordt nu verboden zodra er een hartslag van de foetus waar te nemen is. Dat is meestal rond week zes, een moment dat de meeste vrouwen nog helemaal niet weten dat ze zwanger zijn. Het verbod maakt abortus de facto illegaal en alleen beschikbaar voor diegenen die het zich kunnen veroorloven om Texas te verlaten, wat betekent dat mensen met een laag inkomen het meest zullen worden geraakt.

De wet bevat ook een  bepaling die individuen met beloont met $10.000 als zij een rechtszaak aan spannen tegen zorgverleners en ieder ander die helpt bij de procedure

Samira Rafaela schreef een brief, mede ondertekend door 112 leden van het Europees Parlement, aan gouverneur Abbott, waarin zij er bij hem op aandringt vrouwenrechten te respecteren en deze wet in te trekken.

Je kunt de brief hier lezen: Letter to Gov. Abbott