Samira Rafaela pleit in het Europees parlement voor een eerlijke en functionerende Wereldhandelsorganisatie

Tijdens het debat over de Ministeriële Conferentie van de Wereldhandelsorganisatie die volgende week plaatsvindt heeft Samira in het Europees Parlement gepleit voor concrete resultaten. De belangrijkste uitdaging is zorgen dat de Wereldhandelsorganisatie weer functioneert, en bijdraagt aan economische ontwikkeling van landen.

Daarnaast heeft Samira gepleit voor duidelijke en concrete stappen op het gebied van handel en gezondheid. In dit kader heeft Samira haar standpunt herhaalt dat een gerichte opheffing van patenten voor Coronavaccins, de TRIPS waiver, nodig is. Daarnaast moeten alle lidstaten bijdragen aan het tegengaan van handelsbarrières om de wereldwijde productie en distributie te bevorderen.