Principeakkoord Women on boards

[fusion_builder_container type=”flex” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” first=”true”][fusion_text]

Via: Renew Europe | 08-06-2022

Rafaela en Melchior.

De onderhandelaars van Renew Europe – Samira Rafaela en Karen Melchior – hebben een belangrijke rol gespeeld bij het sluiten van een overeenkomst over de onderhandelingen over de richtlijn inzake vrouwen in raden van bestuur met de Europese Commissie en de Raad. De deal is op woensdagavond 7 juni afgerond na meer dan 10 jaar geblokkeerd te zijn geweest.

Om een ​​einde te maken aan de definitieve impasse in de onderhandelingen over wettelijke sancties, stelde Renew Europe voor dat de lidstaten een ‘faming’-lijst publiceren van bedrijven die voldoen aan de genderevenwichtsdoelstellingen zoals gedefinieerd in de richtlijn. Zo verhogen we de druk op bedrijven om resultaat te boeken.

De lijsten van de best presterende bedrijven zullen worden gebaseerd op de informatie die tijdens de rapportagecyclus van bedrijven is verkregen. Tijdens de onderhandelingen drong Renew aan op de positieve aspecten van de lijst van boeren. Het brengt geen materiële kosten met zich mee en de benodigde gegevens worden al verstrekt via de rapportageverplichtingen.

Achtergrond: De richtlijn heeft tot doel het genderevenwicht in leidinggevende posities van beursgenoteerde ondernemingen te vergroten. Medio 2026 zou ten minste een derde van alle bestuursfuncties door vrouwen worden vervuld en zou een minimumdoelstelling worden vastgesteld van 40 procent van de niet-uitvoerende bestuursfuncties door vrouwen.

Samira Rafaela: “We hebben eindelijk een deal bereikt. Na een impasse van tien jaar kunnen we eindelijk laten zien dat ambitieuze vrouwen in het bedrijfsleven stevig aan hun kant staan. De prioriteit voor mij en Renew was altijd om een ​​overtuigende en geloofwaardige overeenkomst te hebben. De ‘faming’-lijst, voorgesteld door Renew, is het positieve handhavingsmechanisme dat we nodig hebben om deze richtlijn te laten werken.”

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.