Stop import van producten gemaakt door dwangarbeid

[fusion_builder_container type=”flex” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” first=”true”][fusion_text]

Plenaire speech, 9 juni 2022

Vandaag sprak Samira over een instrument om producten die gemaakt worden met dwangarbeid van de markt te weren, en riep ze op om deze niet op de Europese markt te importeren. Daarom heeft zij namens Renew Europe een resolutie onderhandeld over een handelsinstrument om dit tegen te gaan.

25 miljoen mensen wereldwijd worden ingezet voor dwangarbeid. In verschillende vormen en sectoren. Denk hierbij aan de kleding die gemaakt kan zijn van katoen waar dwangarbeiders worden ingezet voor de oogst. Of metalen in je telefoon die door kinderen gedolven kunnen zijn. Daarom moeten we in de EU een vuist maken en geen producten importeren die allerlei negatieve effecten hebben, en die de fundamentele mensenrechten schenden.  

Om ervoor te zorgen dat we een instrument hebben om producten die gemaakt zijn door dwangarbeid te weren gaat de Europese Commissie aan de slag met wetgeving. Als handelscommissie hebben wij met de resolutie waar ik vandaag een speech over heb gehouden onze visie gegeven. Zo willen we dat het instrument voldoet aan internationale afspraken, zoals binnen de Wereldhandelsorganisatie. Daarnaast moet het effectief producten gemaakt door dwangarbeid kunnen weren van de markt, en moeten we op Europees, nationaal en internationaal niveau samenwerken om deze producten te herkennen. Ook moet het nieuwe instrument aanvullend zijn op andere wetgeving zoals due diligence.

Lees hier haar speech over dit nieuwe instrument (ENG): 

Thank you president. 

Today, millions of people globally go to work facing inhumane conditions to produce products we all enjoy. Even in this House, many of us are using or wearing goods made by forced labour without us even realizing it.  

Therefore, the new instrument to ban products made by Forced Labour from our market should be an instrument with which we can truly act. In its design, we must ensure that this new legislation is WTO compatible.   

Also to make sure that we comply to international commitments. It must be able to eliminate products from our market made through forced labour when we as EU have evidence that this is the case. And we must ensure it complements existing or upcoming EU legislation, for example due diligence.  

As a Union that respects and promotes universal values globally, we need to ensure that forced labour goods do not enter our market. Because this is about human rights. This is about credible trade policy. This is about our credibility. Making sure that our partners, our consumers trust us. 

It is time we put a serious halt to the infringements of basic human rights. And that means that if we have clear evidence, if we have clear signs these products are not ethical, we need to act. I call upon the Commission to present us a legislative proposal no later than September this year. We have several experiences now that we are waiting for very important and needed legislation. 

And like I said, this is about human rights. Please come with a proposal no later than September.  

Thank you.  [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.