Parlementariërs tonen steun voor WTO en rol van multilateraal handelssysteem

[fusion_builder_container type=”flex” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” first=”true”][fusion_text]

14 juni 2022 | Tekst door WTO.org

Een delegatie van parlementariërs overhandigde directeur-generaal Ngozi Okonjo-Iweala vandaag (14 juni) een verklaring waarin ze hun krachtige steun uitspreken voor het multilaterale handelssysteem en waarin wordt opgeroepen tot de 12e Ministeriële Conferentie (MC12) als startpunt voor de modernisering van de WTO. De verklaring werd aan het DG voorgelegd door Europarlementariër Bernd Lange, co-voorzitter van de stuurgroep van de parlementaire conferentie over de WTO, die werd vergezeld door drie andere leden van de commissie.

DG Okonjo-Iweala ontvangt een verklaring ter ondersteuning van de WTO van de leden van het Europees Parlement (van links naar rechts) Margarida Marques, Samira Rafaela, Bernd Lange en Marie-Pierre Vedrenne.

De verklaring onderstreept dat “MC12 een geweldige kans kan bieden om het vertrouwen in het multilaterale handelssysteem te herstellen en het startpunt zou moeten zijn voor de modernisering en hervorming van de WTO om ervoor te zorgen dat deze een rol kan spelen bij het aanpakken van de uitdagingen van de 21e eeuw, inclusief kwesties als zoals klimaatverandering en duurzaamheid en in het bijzonder vandaag de dag, wereldwijde voedselzekerheid.”

De verklaring vloeit voort uit discussies tussen parlementsleden uit verschillende landen in het kader van de Steering Committee van de Parlementaire Conferentie over de WTO. Het Comité is op 13 juni in Genève bijeengekomen om de rol van de WTO en de uitdagingen waarmee de wereldhandel wordt geconfronteerd te bespreken. Het werd door het WTO-secretariaat geïnformeerd over de stand van zaken bij handelsbesprekingen en over de onderwerpen die tijdens MC12 besproken zullen worden.

De Parlementaire Conferentie is een gezamenlijke inspanning van de Interparlementaire Unie (IPU) en het Europees Parlement (EP). De stuurgroep van de Parlementaire Conferentie komt tweemaal per jaar bijeen in Genève en Brussel en bestaat uit ongeveer 30 parlementariërs uit verschillende landen.

De verklaring is hier beschikbaar.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.