Werkbezoek Europarlementariër Samira Rafaela (D66)

Europarlementariër Samira Rafaela is de komende week op werkbezoek op Curaçao. Het werkbezoek staat in het teken van vrouwenrechten en de verbeterde toegang tot Europese fondsen en subsidies.

Op 1 maar 2016 trad voor Nederland de Istanbul Conventie in werking, het verdrag van de Raad van Europa om geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld te bestrijden. In de praktijk zien we echter dat de implementatie van dit verdrag in het Caribisch deel van het Koninkrijk achterblijft. Europarlementariër Rafaela ziet daar graag verandering in en wil zich de komende dagen laten informeren door maatschappelijke organisaties en experts over het probleem van geweld tegen vrouwen.

‘’Ik zie graag dat ook de Istanbul Conventie in werking treedt in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het heeft me altijd bevreemd dat dit verdrag niet Koninkrijk breed is geïmplementeerd. Het is een Europees verdrag en als Europarlementariër met oog en liefde voor de Landen en Gebieden Overzee is mijn prioriteit dat dit soort belangrijke verdragen, ter bescherming van vrouwenrechten, ook effect hebben voor de LGO’s.’’

Rafaela gaat onder andere in gesprek met koepelorganisaties die ingaan op projecten gericht op gendergelijkheid en aanpak huiselijk geweld, medewerkers van Blijf-van-mijn-lijfhuis, Stichting Bos di Hubentut en andere experts. Ook zal ze in gesprek gaan met Cura Doet om meer te horen over het belang van vrijwilligerswerk op Curaçao.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.