Werbezoek aan NuCapital, Aqualectra en het ministerie van Economische Ontwikkeling van Curaçao

SamiraRafaela (D66 Europa) is op werkbezoek op Curaçao om kennis te maken met diverse bedrijven en instituties op het gebied van duurzaamheid, groene energie, economische ontwikkelingen en innovatie.

Tijdens het werkbezoek heeft Samira diverse gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van NuCapital, Aqualectra en het ministerie van Economische Ontwikkeling over de nut en noodzaak van verduurzamen en innoveren van groene energie, en met name de kansen en mogelijkheden van het windmolenpark. Deze vormen van energie opwekken en het verbruik van energie en water op Curaçao brengen continu nieuwe uitdagingen voor de eilanden, waarbij innoveren de oplossing is.

Samira: ‘Het is heel mooi om te zien hoe de publieke en private sector elkaar kunnen versterken, juist als het gaat om de noodzakelijke transitie die ook rechtvaardig en eerlijk moet zijn voor iedere individu op de eilanden. Mijn gesprekken met diverse organisaties gingen voornamelijk ook over hoe we ervoor kunnen zorgen dat alle bewoners van de eilanden een eerlijke kans krijgen, om te profiteren van nieuwe technologieën’.

Het windmolenpark te Playa Canao biedt veel uitkomsten en hoop, om meer groene energie te produceren. Samira: ‘Ik hoop dat er in de komende jaren meer geïnvesteerd gaat worden in deze mooie technologie, om zo efficiënt mogelijk energie te blijven wekken. Curaçao biedt juist de mogelijkheden om innovatie verderop gang te brengen. Er is genoeg wind en zon, wij dienen deze organisaties en bedrijven te steunen in vormen zoals kennis en innovatie’.

In de komende jaren word er meer geïnvesteerd in windmolens op Curaçao. Momenteel is de opwekking van windenergie nu al goed voor 27 procent van de energie levering op Curaçao. Als het aan Samira ligt moet de ambitie om meer groene energie te produceren verhoogd worden met minimaal 50 procent. Samira: ‘het is heel ambitieus maar zeker niet onhaalbaar’.

Samira sluit haar werkbezoek af met een bezoek aan Sea Aquarium waar ze in gesprek zal gaan met de directie, de projectleiders en medewerkers op de werkvloer.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.