Vacature beleidsadviseur bij Europarlementariër Samira Rafaela

Het kantoor van D66 Europarlementariër Samira Rafaela is op zoek naar een beleidsadviseur internationale handel & mensenrechten. Ben jij geïnteresseerd in de Europese politiek? Heb je aantoonbare kennis van het Europees Parlement en Europees handelsbeleid? En wil jij handel groener en eerlijker maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur internationale handel & mensenrechten adviseer je Europarlementariër Samira Rafaela voor haar werkzaamheden in de commissie internationale handel (INTA) en de subcommissie mensenrechten in het Europees Parlement. Tevens ben je actief bezig met werkzaamheden die raken aan Samira’s positie van de coördinator internationale handel namens Renew Europe. Ook heb je oog voor de belangen en kansen van de bewoners in Caribisch Nederland en de landen en gebieden overzee.

Je draagt dagelijks bij aan de parlementaire activiteiten van Samira, schrijft diverse briefings, bereidt werkbezoeken voor, organiseert afspraken met relevante stakeholders, en zorgt voor afstemming met je collega’s in Brussel en in Den Haag over lopende dossiers. Daarnaast is Samira namens de commissie internationale handel hoofdonderhandelaar op het handelsakkoord tussen de EU en Chili, en houdt ze zich de komende periode actief bezig met het aankomende voorstel om producten gemaakt door dwangarbeid te weren van de Europese markt.

Wat vragen we van jou?

Je bent flexibel en je kunt goed omgaan met veranderlijke werk- en tijdsdruk, je bent een goede netwerker en communicatief sterk. Je beschikt over interculturele sensitiviteit, hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Engels, en Frans is een pré. Je kan goed zelfstandig werken, je bent enthousiast, gemotiveerd, en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Een progressieve blik op Europa is uiteraard belangrijk.

De positie is beschikbaar vanaf november 2022 en zal een tijdelijk contract zijn, met uitzicht op verlenging tot het einde van het huidige mandaat in juli 2024. De vacature is fulltime, en je kan worden gevraagd ‘s avonds of in het weekend te werken.

Wat bieden wij jou?

Naast een omgeving waarin je van dichtbij mee zal werken aan Europese politiek is er volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Het salarisniveau wordt bepaald op eerdere ervaring en achtergrond. Je bent vereist om voor deze baan in (de buurt van) Brussel te wonen.

Inclusieve omgeving

In het kantoor van Samira Rafaela staat een inclusieve en diverse werkvloer centraal. Er is veel ruimte voor ontwikkeling en dialoog. Er wordt gekeken naar een goede balans tussen verschillende mensen, achtergronden en competenties.

Solliciteren?

Reageer dan vóór uiterlijk  18 september met je motivatiebrief en cv naar samira.rafaela@europarl.europa.eu

Wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Jochem Hoff (Beleidsadviseur internationale handel & mensenrechten) Dit kan per mail via jochem.hoff@europarl.europa.eu  of telefonisch via +31 6 3385 9907.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.