Felicitatie en dankwoord

Zojuist is de uitslag van de Europese lijsttrekkersverkiezing bekend geworden. Ik wil Gerben Jan van harte feliciteren met zijn verkiezing tot D66-lijsttrekker voor de Europese Parlementsverkiezingen van volgend jaar. We kunnen terugkijken op een levendige interne campagne, waarin de verschillen op inhoud, ervaring en stijl tussen de kandidaten helder zijn neergezet. 

Er viel daadwerkelijk iets te kiezen voor de leden van D66, en dat hebben zij ook gedaan. Ik ben blij om te kunnen constateren dat het inhoudelijke debat over Europa weer helemaal terug is in onze partij.

Mijn missie is om Europa naar de straat te brengen en daarmee Europese politiek te verbinden met de lokale samenleving. Ik wil alle leden bedanken die mijn missie en visie voor Europa gesteund hebben! Hartverwarmend was de bijval die ik ervaren heb tijdens mijn bezoeken aan de afdelingen en regio’s in het land. Een speciaal woord van dank ook aan mijn trouwe supporters en campagneteam: jullie inzet en steun was geweldig!

Mijn werk in Brussel gaat door.

Ik blijf als delegatieleider van D66 in het Europees Parlement bouwen aan een sociaal en veilig Europa, voor gendergelijkheid en eerlijke handel in de wereld. En ik zal mijn kennis en ervaring ook met overtuiging inzetten voor de landelijke campagne. Want het is voor de verwezenlijking van onze idealen hard nodig dat D66 volgend jaar met een grote en sterke delegatie in het Europees Parlement zal terugkomen.

Ik ben enorm trots dat ik als tweede ben gefinished met de interne verkiezing voor lijsttrekker en ik zie dat dan ook als aanmoediging voor mijn missie en voor mijn werk. Ik blijf mij inzetten voor Europa en ik vraag jullie om samen met mij als delegatieleider Europa naar de straat te brengen, om de kiezers te overtuigen van ons pro-Europees verhaal! 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.