Lancering van het ‘Let’s talk about our bodies’ Manifesto

Persbericht 19 juni 2024

Op woensdag 19 juni vond een belangrijke presentatie en lancering van het ‘Let’s talk about our bodies’ manifest plaats in de UN Women kantoren in Brussel, waar beleidsmakers en experts bijeenkwamen voor het evenement. Geïnitieerd door Europarlementariër Samira Rafaela en georganiseerd in samenwerking met EIWH, EPHA, DSW en WOMEN Inc., lag de focus van de lancering op vier belangrijke prioriteiten omtrent de vrouwengezondheid die dringend aandacht nodig hebben op zowel Europees als nationaal niveau.

Het evenement, dat zowel fysiek plaatsvond in het UN House in Brussel als online, werd geopend door Florence Raes (Directeur UN Women Brussel) en Samira Rafaela (Lid van het Europees Parlement). Het ‘Let’s talk about our bodies’ manifest werd gepresenteerd en overhandigd aan H.E. Helena Dalli, Europees Commissaris voor Gelijkheid, die het manifest en de lancering onderschreef.

Samira Rafaela verklaarde: “Elke vrouw heeft recht op de best mogelijke gezondheidszorg, ongeacht haar achtergrond of omstandigheden. Dit manifest is een belangrijke stap richting een inclusiever en rechtvaardiger gezondheidsbeleid in Europa.”

De bijeenkomst richtte zich verder op cruciale gezondheidskwesties voor vrouwen, variërend van fysieke en mentale gezondheidsproblemen tot de sociale en politieke veranderingen die nodig zijn. Er werd ook aandacht besteed aan de recente Europese verkiezingen, internationale samenwerking op het gebied van vrouwengezondheid en de dringende behoefte aan een Europese gezondheidsstrategie.

Tijdens het panel, met Emma Lok (Directeur WOMEN Inc), Peggy Maguire (Algemeen Directeur EIWH), Ffion Storer Jones (Senior Advocacy Officer, DSW), Dr. Milka Sokolovic (Algemeen Directeur EPHA) en Ben Light (Senior Technisch Adviseur Gezondheid UNFPA), werden uitgebreide intersectionele beleidsvoorstellen besproken. Deze voorstellen zijn gericht op het verbeteren van diagnose, behandeling en gezondheidsuitkomsten voor alle vrouwen en diverse bevolkingsgroepen.

Met deze succesvolle lancering hopen de initiatiefnemers een krachtige beweging in gang te zetten die zal bijdragen aan significante verbeteringen in de gezondheidszorg voor vrouwen in heel Europa.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.