Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Gamechangers

Jongeren roeren zich overal in de wereld. Met grote acties en kleinschalige initiatieven overtuigen zij burgers en politiek haast te maken met het oplossen van de grote vraagstukken van deze tijd: kansengelijkheid, migratie, afval en klimaatverandering.

Jongeren zetten de toon tijdens de recente VN-klimaattop. Dankzij hen komen landen in beweging. Deze jonge gamechangers doorbreken met hun vechtlust en creativiteit de overheersende besluiteloosheid. Zij dagen daarmee oudere generaties uit hun voorbeeld te volgen.

Martin Luther King was een gamechanger. Zijn geweldloze strijd tegen rassenongelijkheid en racisme inspireerde miljoenen mensen en gaf hen moed zelf de strijd tegen onrecht aan te gaan.
De Martin Luther King Lezing 2019 wordt uitgesproken door Samira Rafaela, jongste Europarlementariër ooit. Als dochter van een joodse, Curaçaose en Nederlandse vrouw en een Ghanese, Nigeriaanse, islamitische man weet zij dat gelijke kansen niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn.
Na haar lezing, schuift Rafaela aan bij de talkshowtafel onder leiding van Shay Kreuger. Daar vertellen verschillende jonge gamechangers over hun idealen en acties.

(tekst: organisatie Martin Luther King Jr. Lezing)