Over Samira

Samira Rafaela

Samira Rafaela (Zoetermeer, 1989) is lid van het Europees Parlement voor D66. Daar zet zij zich in voor een sterk, sociaal en veilig Europa. De Europese Unie is op haar best wanneer we gezamenlijk in Europa ongelijkheden wegwerken en onze diversiteit vieren.

“Sterk in verscheidenheid”, luidt het motto van de Europese Unie. Samira brengt een unieke achtergrond en ervaring mee naar het Europees Parlement. Ze is de dochter van een joodse, Curaçaose en Nederlandse vrouw en een Ghanese, Nigeriaanse, moslimman.

Deze verscheidenheid aan achtergronden heeft haar geïnspireerd om met een open blik naar de wereld te kijken. In haar werk als Europarlementariër past zij die open blik ook iedere dag toe. Of het nu is ten behoeve van een eerlijker, duurzamer handelsbeleid of een inclusievere arbeidsmarkt.

Samira is opgegroeid in het Noord-Hollandse Uitgeest. Na de middelbare school heeft ze Bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in de oorzaken van radicalisering en terrorisme. Tijdens haar studie is Samira politiek actief geworden bij de Jonge Democraten.

Zowel de studie, als de jongerenpolitiek hebben vormgegeven aan Samiras vroege ambitie om verkozen te worden in het Europees Parlement.

Deze ontwikkeling ging door tijdens haar verdere maatschappelijke carrière. Aanvankelijk als trainee van de Metropoolregio Amsterdam en later als bestuursadviseur bij de stad Amsterdam. Haar loopbaan vervolgde ze bij de Nationale Politie als adviseur van de korpsleiding en landelijk projectleider inclusie.

Op 4 juni 2019 bracht de Kiesraad de uitslag van de Europese Verkiezingen naar buiten. Daarmee was Samira officieel verkozen tot lid van het Europees Parlement.

Als een van de jongste leden zal zij de komende jaren een stem geven aan een nieuwe generatie Europeanen. Om samen een nieuwe coalitie te bouwen waarop de Europese Unie kan steunen in de toekomst!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.