Team

Suleyman Aslami

Head of Office

Suleyman heeft bestuurskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en internationale betrekkingen en diplomatie aan Universiteit Antwerpen. Voor zijn aantreden in het team werkte Suleyman in de Tweede Kamer voor de fractie van D66 en daarvoor op de Nederlandse Ambassade op Cuba. Op zijn zeventiende behaalde hij zijn eerste gouden medaille op het NK Olympisch boksen voor jeugd.

Suleyman is verantwoordelijk voor het dagelijks functioneren van het kantoor van Samira en adviseert haar ook op thema’s zoals AI & ethiek en handel. Hij fungeert als eerste aanspreekpunt voor haar kantoor. Media en pers mogen zich ook richten tot Suleyman.

Voor vragen kunt u mailen naar: suleyman.aslami@europarl.europa.eu

Janneke Stalenhoef

Office manager

Voor het inplannen van afspraken, organiseren van evenementen met het kantoor van Samira en het organiseren van contact met Europarlementariër Samira Rafaela kunt u contact opnemen met Janneke Stalenhoef. Janneke is sinds september 2014 werkzaam bij de D66 delegatie in het Europees Parlement. Daarvoor was ze vanaf 2010 office manager op het kantoor van de G4 in Brussel. Na de verhuizing van Engeland naar België in 2004 is ze lange tijd secretaris geweest van een lokale sportvereniging en heeft ze bijles Engels gegeven. In Engeland was Janneke werkzaam als office manager op het verkoopkantoor van een Duitse fabrikant van hang- en sluitwerk voor de raamindustrie. Ze heeft Internationaal Management gestudeerd aan de HES Amsterdam.

U kunt contact opnemen via johanna.stalenhoef@europarl.europa.eu of via +32 2 28 459 07.

Danaë Daal

Beleidsadviseur vrouwenrechten & gendergelijkheid, sociale zaken en werkgelegenheid

Danaë Daal komt van Curaçao en is de adviseur voor Europarlementariër Samira Rafaela voor de commissie vrouwenrechten & gendergelijkheid en de commissie werkgelegenheid & sociale zaken. Hiernaast houdt ze zich bezig met onderwerpen zoals diversiteit, inclusiviteit, racisme en anti-discriminatie. Voor ze onderdeel van het team werd, werkte ze als juridisch/beleidsadviseur en als adjunct-hoofd (Sint Maarten) voor de Directie Buitenlandse Betrekkingen van Curaçao en Sint Maarten. Hier heeft ze gewerkt en geadviseerd op verscheidene gebieden, waaronder diplomatie, verdragen, mensenrechten rapportages, duurzame ontwikkelingsdoelen en regionale en Koninkrijksrelaties. Ze is medeoprichter van de eerste vrouwen voetbalvereniging op Sint Maarten en tevens Secretaris Generaal geweest van de Sint Maarten Voetbalbond.

Danaë heeft een Master in rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit Leiden en spreekt Papiaments, Nederlands, Spaans en Engels.

Voor vragen kunt u mailen naar: danae.daal@europarl.europa.eu

Matthijs de Meer

Beleidsadviseur internationale handel en landen & gebieden overzee

Matthijs is het aanspreekpunt op de dossiers in de Commissie internationale handel. Hiernaast houdt hij zich bezig met de positie van Caribisch Nederland binnen de Europese Unie. Voordat Matthijs onderdeel werd van het team van Samira werkte hij eerst als Schuman trainee bij de Juridische Dienst van het Europees Parlement waarna hij in Den Haag lokale overheden heeft geadviseerd over Europese wet- en regelgeving.

Matthijs is afgestudeerd in staats- en bestuursrecht en Europees recht aan de Universiteit Leiden. In het kader van zijn scriptie Europees Recht heeft hij een onderzoeksstage gedaan bij de Oost-Afrikaanse Gemeenschap in Tanzania.

Voor vragen kunt u mailen naar matthijs.demeer@europarl.europa.eu

Stefan de Koning

Persvoorlichter D66

Stefan de Koning is persvoorlichter van de D66-delegatie in het Europees Parlement. Hij heeft Europese Studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met een major in Oost-Europese Studies en politieke economie. Tijdens zijn studietijd is actief geweest bij de Jonge Democraten, waar hij een jaar voorzitter was van het landelijk bestuur. Eerder werkte hij als assistent van de hoofdvoorlichting van de Tweede Kamerfractie van D66. Sinds de zomer van 2018 is hij werkzaam in het Europees Parlement. Stefan heeft een bijzondere interesse voor Oost-Europa. Met name voor Rusland en de Westelijk-Balkan. Binnen die regio volgt hij de ontwikkeling van de voormalig-Joegoslavische landen nauwgezet. Zowel toetredingsprocessen tot de EU, als die van het nationalisme sinds de val van het communisme. Van moederszijde is Stefans familie Servisch en hij spreekt een beetje Servokroatisch.

Voor vragen kunt u mailen naar: stefan.dekoning@europarl.europa.nu of via +32 484 20 15 18

Shantinelly Martes

Trainee beleidsadviseur landen & gebieden overzee

Shantinelly komt van Curaçao. In het kader van de aspiratie om het harde werk dat haar ouders hebben verricht om haar toekomst voort te zetten, studeerde ze International Public Management aan de Haagse Hogeschool. Ze waardeert multiculturele omgevingen en spreekt drie talen. Ze heeft ervaring in evenementenorganisatie en is erop gebrand om elke dag beter te worden in het communiceren in verscheidene omgevingen.


Als stagiair beleidsadviseur voor overzeese landen en gebieden, hoopt ze Samira Rafaela en haar team te ondersteunen in hun taak, namelijk er voor zorgen dat de Nederlandse overzeese landen en gebieden zo goed mogelijk vertegenwoordigd worden in het Europese Parlement.