Team

Suleyman Aslami

Head of Office

Suleyman heeft bestuurskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en internationale betrekkingen en diplomatie aan Universiteit Antwerpen. Voor zijn aantreden in het team werkte Suleyman in de Tweede Kamer voor de fractie van D66 en daarvoor op de Nederlandse Ambassade op Cuba. Op zijn zeventiende behaalde hij zijn eerste gouden medaille op het NK Olympisch boksen voor jeugd.

Suleyman is verantwoordelijk voor het dagelijks functioneren van het kantoor van Samira en adviseert haar ook op thema’s zoals AI & ethiek en handel. Hij fungeert als eerste aanspreekpunt voor haar kantoor. Media en pers mogen zich ook richten tot Suleyman.

Suleyman spreekt Nederlands, Engels, Farsi/Dari en Spaans.

Voor vragen kunt u mailen naar: suleyman.aslami@europarl.europa.eu of bellen naar: +31 6 555 44 559

Munganyende Hélène Christelle

Woordvoering en communicatie

Munganyende Hélène Christelle is een politieke geëngageerde auteur en cultureel ondernemer. Binnen het kantoor van Samira Rafaela is ze verantwoordelijk voor woordvoering en communicatie.

Munganyende studeerde Politicologie in Brussel en is hoofdredacteur van het crossmediaal feministisch platform Fufu & Dadels. Ze wordt regelmatig een belangrijke stem binnen het hedendaags feminisme genoemd. Zo werd ze opgenomen in de NRC 101 cultuurlijst en ELLE Magazine’s 30 Gretas of Now. Haar debuutroman “Vreemd Fruit” verschijnt in 2021 bij Uitgeverij Pluim. In aanloop daarnaartoe ontving ze de CCS Crone oorkonde voor beloftevolle debutanten.

Munganyende spreekt Frans, Nederlands, Engels en Kinyarwanda.

Bob van Meijel

Beleidsadviseur vrouwenrechten & gendergelijkheid, sociale zaken en werkgelegenheid

Bob is sinds september trainee in het team van Samira. Hij heeft vorig jaar zijn Master International and European Governance behaald aan de Universiteit Leiden, waar hij zijn scriptie schreef over monetair beleid binnen de EU. Tijdens zijn studie was hij actief bij Enactus Utrecht, een studentenplatform voor sociaal en duurzaam ondernemerschap. Voor zijn traineeship bij het Europees Parlement heeft hij een jaar gewerkt bij het Minister van Buitenlandse Zaken. Hier zette hij zich in om Nederlanders aan een mooie baan de helpen bij internationale organisaties als de VN.

Voor vragen kunt u mailen naar bob.vanmeijel@europarl.europa.eu

Jochem Hoff

Beleidsadviseur internationale handel

Jochem werkt voor Europarlementariër Samira Rafaela als beleidsmedewerker voor de commissie Internationale Handel. Voordat hij bij Samira werkte was hij projectcoördinator voor de Europese Commissie in Den Haag. Tijdens de Europese verkiezingen van 2019 werkte hij als Schuman Trainee bij het European Parliament Liaison Office in Den Haag. Jochem studeerde geschiedenis en internationale betrekkingen, met als specialisatie EU Studies. Tijdens zijn master liep hij stage bij D66 in de Tweede Kamer.

Voor vragen kunt u mailen naar: jochem.hoff@europarl.europa.eu

Jelena Jovanović

Coördinator van de Intergroep Anti-racisme en Diversiteit (ARDI)

Jelena coördineert de werkzaamheden rond anti-racisme en diversiteit in het Europees Parlement en staat Samira bij in haar rol als covoorzitter van ARDI. Dit omvat beleidswerk, bewustwording, onderwijs en samenwerking met verschillende actoren zoals de Europese Commissie. Jelena studeerde af aan een Erasmus Mundus-programma voor Genderstudies en ze bestudeerde de intersectionaliteit van ras met andere categorieën, zoals geslacht, religie, seksualiteit of handicap. Vóór ARDI werkte ze als beleidscoördinator in een in Brussel gevestigde NGO – European Roma Grassroots Organisations (ERGO) Network. Tussen Servië, waar ze werd geboren, en België, bracht ze een paar jaar door in Boedapest, waar ze werkte in een beleidsonderzoekscentrum van haar alma mater – Central European University. Haar nieuwste publicatie is een boek dat ze met anderen heeft uitgegeven en geschreven: “The Romani Women’s Movement: Struggles and Debates in Central and Eastern Europe”.

Voor vragen kunt u een e-mail sturen (bij voorkeur in het Engels): jelena.jovanovic@europarl.europea.eu