Team

Suleyman Aslami

Head of Office

Suleyman heeft bestuurskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en internationale betrekkingen en diplomatie aan Universiteit Antwerpen. Voor zijn aantreden in het team werkte Suleyman in de Tweede Kamer voor de fractie van D66 en daarvoor op de Nederlandse Ambassade op Cuba. Op zijn zeventiende behaalde hij zijn eerste gouden medaille op het NK Olympisch boksen voor jeugd.

Suleyman is verantwoordelijk voor het dagelijks functioneren van het kantoor van Samira en adviseert haar ook op thema’s zoals AI & ethiek en handel. Hij fungeert als eerste aanspreekpunt voor haar kantoor. Media en pers mogen zich ook richten tot Suleyman.

Suleyman spreekt Nederlands, Engels, Farsi/Dari en Spaans.

Voor vragen kunt u mailen naar: suleyman.aslami@europarl.europa.eu

Munganyende Hélène Christelle

Woordvoering en communicatie

Munganyende Hélène Christelle is een politieke geëngageerde auteur en cultureel ondernemer. Binnen het kantoor van Samira Rafaela is ze verantwoordelijk voor woordvoering en communicatie.

Munganyende studeerde Politicologie in Brussel en is hoofdredacteur van het crossmediaal feministisch platform Fufu & Dadels. Ze wordt regelmatig een belangrijke stem binnen het hedendaags feminisme genoemd. Zo werd ze opgenomen in de NRC 101 cultuurlijst en ELLE Magazine’s 30 Gretas of Now. Haar debuutroman “Vreemd Fruit” verschijnt in 2021 bij Uitgeverij Pluim. In aanloop daarnaartoe ontving ze de CCS Crone oorkonde voor beloftevolle debutanten.

Munganyende spreekt Frans, Nederlands, Engels en Kinyarwanda.

Matthijs de Meer

Beleidsadviseur internationale handel en landen & gebieden overzee

Voor afspraken en evenementen met Samira Rafaela kunt u contact opnemen met Matthijs. Verder is Matthijs het aanspreekpunt op de dossiers in de Commissie internationale handel. Hiernaast houdt hij zich bezig met de positie van Caribisch Nederland binnen de Europese Unie. Voordat Matthijs onderdeel werd van het team van Samira Rafaela werkte hij eerst als Schuman trainee bij de Juridische Dienst van het Europees Parlement waarna hij in Den Haag lokale overheden heeft geadviseerd over Europese wet- en regelgeving.

Matthijs is afgestudeerd in staats- en bestuursrecht en Europees recht aan de Universiteit Leiden. In het kader van zijn scriptie Europees Recht heeft hij een onderzoeksstage gedaan bij de Oost-Afrikaanse Gemeenschap in Tanzania.

Voor vragen en afspraken kunt u mailen naar matthijs.demeer@europarl.europa.eu

Danaë Daal

Beleidsadviseur vrouwenrechten & gendergelijkheid, sociale zaken en werkgelegenheid

Danaë Daal komt van Curaçao en is de adviseur voor Europarlementariër Samira Rafaela voor de commissie vrouwenrechten & gendergelijkheid en de commissie werkgelegenheid & sociale zaken. Hiernaast houdt ze zich bezig met onderwerpen zoals diversiteit, inclusiviteit, racisme en anti-discriminatie. Voor ze onderdeel van het team werd, werkte ze als juridisch/beleidsadviseur en als adjunct-hoofd (Sint Maarten) voor de Directie Buitenlandse Betrekkingen van Curaçao en Sint Maarten. Hier heeft ze gewerkt en geadviseerd op verscheidene gebieden, waaronder diplomatie, verdragen, mensenrechten rapportages, duurzame ontwikkelingsdoelen en regionale en Koninkrijksrelaties. Ze is medeoprichter van de eerste vrouwen voetbalvereniging op Sint Maarten en tevens Secretaris Generaal geweest van de Sint Maarten Voetbalbond.

Danaë heeft een Master in rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit Leiden en spreekt Papiaments, Nederlands, Spaans en Engels.

Voor vragen kunt u mailen naar: danae.daal@europarl.europa.eu

Bob van Meijel

Trainee

Bob is sinds september trainee in het team van Samira. Hij heeft vorig jaar zijn Master International and European Governance behaald aan de Universiteit Leiden, waar hij zijn scriptie schreef over monetair beleid binnen de EU. Tijdens zijn studie was hij actief bij Enactus Utrecht, een studentenplatform voor sociaal en duurzaam ondernemerschap. Voor zijn traineeship bij het Europees Parlement heeft hij een jaar gewerkt bij het Minister van Buitenlandse Zaken. Hier zette hij zich in om Nederlanders aan een mooie baan de helpen bij internationale organisaties als de VN.

Als trainee zal Bob zich voornamelijke bezighouden met thema’s binnen de commissie werkgelegenheid & sociale zaken.

Voor vragen kunt u mailen naar bob.vanmeijel@europarl.europa.eu