Thema

Internationale handel

Deze Europese Unie zonder interne grenzen, mét een gemeenschappelijke markt en met een gemeenschappelijk handelsbeleid is op economisch vlak een groot succes gebleken.

Veel van de lessen die we hebben geleerd, toen we ons als individuele landen voor elkaar openstelden, kunnen we toepassen in de rest van de wereld. Denk en handel internationaal; zeker in een geglobaliseerde wereld.

Als lid van de Commissie Internationale Handel in het Europees Parlement zet ik mij in voor goede handelsbetrekkingen met derde landen. Europa moet weer aanhaken grootmachten als de VS en China. Dat kan alleen, als we onze potentie van Europa als collectief maximaal benutten.

De Europese Unie is op haar best, wanneer zij haar economische gewicht kan inzetten om ook andere doelen te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van sociale standaarden, het beschermen van milieu en klimaat, en het verbeteren van gendergelijkheid. Dat hebben we in het verleden bewezen en dat kan in de toekomst ook weer.

In het Europees Parlement zet ik mij in voor het vernieuwde handelsakkoord met Chili waar momenteel over wordt onderhandeld. Dit akkoord wordt het eerste verdrag met een hoofdstuk gender and trade. Voor de langere termijn ga ik mij sterk maken om de handelsrelatie met het Afrikaanse continent hoog op de agenda in het Europees Parlement te houden. Een meer gelijkwaardig partnerschap tussen Europa en Afrika is in mijn ogen de sleutel naar een gedeelde toekomst met kansen voor beide continenten.

Samira is vice-coördinator voor Renew Europe op dit onderwerp.

Samira Rafaela

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.