Thema

Vrouwenrechten

50% van de Europeanen is vrouw. Toch staan gelijke rechten op papier nog lang niet gelijk aan de realiteit van veel vrouwen in Europa. Dat is echter wel het ideaal waar ik voor strijd. Daarom ben ik lid geworden van de Commissie Vrouwenrechten & Gendergelijkheid in het Europees Parlement.

In strijd met de Europese verdragen staan vrouwenrechten zwaar onder druk in de EU. Nog het meest van een aantal conservatieve regeringen in lidstaten als Hongarije en Polen. Zij willen vrouwen het recht ontnemen om zelf te beslissen over hun leven en lichaam. We moeten verdedigen wat we hebben opgebouwd en nooit accepteren dat de klok wordt teruggedraaid naar de jaren 50.

Verdedigen is niet genoeg. We moeten vooruit. Zo moeten vrouwen veel beter vertegenwoordigd worden in topfuncties, zowel in de politiek, bij de overheid als in het bedrijfsleven. Juist daarom heb ik het dossier “Women on Boards” naar me toe getrokken, een Europese wet die ervoor moet zorgen dat meer vrouwen aan de top kunnen komen.

Bij al mijn werk in het Europees Parlement kies ik voor een intersectionele benadering: net zoals alle Europeanen zijn vrouwen divers. We moeten die diversiteit volledig betrekken en benutten bij onze beleidskeuzes.

Samira Rafaela

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan op ieder moment.